Четириногите деца на аржентинския президент

Ексцентричният президент на Аржентина Хавиер Милей е луд по своите кучета. Толкова е луд, че е поръчал имената и лицата на петте си масивни английски мастифа да бъдат гравирани в служебния му кабинет.

И тук става още по-странно. Единият от тях, Конан - кръстен на Конан Варварина - изглежда е мъртъв от 2017 г. насам.

Това нямаше да е притеснително, ако според биографа на Милей, той не се консултираше с кучетата си - живи или мъртви - за важни решения с помощта на медиум, специализиран в "междувидовата комуникация".

Медиумът, Селия Меламед, заяви пред телевизия TN, че е помогнала на Милей да "преодолее скръбта по кучето си".

Политикът Рафаел Биелса, който е работил с Милей в миналото, обясни, че президентът е разговарял с него за получаването на "божествени" послания от Конан.

Милей отказва да отговаря на въпроси за "четириногите си деца", четири от които са кръстени на неолиберални икономисти.

Но принуден да отговори на нарастващите въпроси за психичното здраве на Милей, говорителят на президента Мануел Адорни се нахвърли върху репортерите. Според него е "неуважително президентът да се описва като човек, който говори за неща, които не съществуват".

Не било честно "да се бъркаме в семейството му".

"Не виждам каква е разликата дали става въпрос за четири или пет кучета или 43 заека", каза говорителят.

Бившият президент Алберто Фернандес също се включи в битката, закачайки Милей в социалните мрежи: "Моето куче не ме съветва и е живо".

Протестиращите също подхванаха шегата, като един от тях разхождаше невидимо "куче" на каишка с празен нашийник с името "Конан". /БГНЕС