Даниел Асенов: Шансовете за олимпийско злато са големи

Шансовете за олимпийско злато са големи. Това заяви в интервю за БГНЕС родният боксьор Даниел Асенов, който днес бе удостовен с почетна икона на Св. Георги от министъра на отбраната Георги Панайотов преди да замине за Токио, където ще се проведе 32-то издание на Летните олимпийски игри.

Българският боксьор Даниел Асенов.

Отивам с големи очаквания, подготовката мина успешно, надявам се всичко да премине както до момента, надявам се да покажа един добър роден български бокс и да завоюваме златния медал и да зарадваме цяла България“, започна той.

Всеки един от моите съотборници с намеренията да ме победи. Знам, че конкуренцията ще бъде жестока и на ниво. Но, с всеки един съм се срещал, всеки един съм побеждавал, от всеки един съм губил, така че спокойно мога да кажа, че шансовете за олимпийско злато са големи. Проблем силно казано, да, публиката ще ме мотивира, когато е родна, но когато не е родна – малко демотивира. Лично на мен няма да ми повлияяе негативно, но ще бъде странно, да“, продължи боксьорът ни по отношение на решението на организаторите на Токио 2020 да няма пулика на Игрите в почти всички места, където ще има състезания.

Асенов призна, че единственото, което го притеснява, е да няма положителен случай на някой в щаба му – нещо, което би попречило по пътя към олимпийския връх. „Абсолютно, само може да се молим всичко да бъде наред – единственото нещо, което ме притеснява, е именно това, да не се появи нещо, което би попречило към целта ни. Не съм ваксиниран, но съм го изкарал коронавируса, имам антитела и мисля, че няма да го повторя“, завърши той. /БГНЕС