Дерби в Милано в Лига Европа, Десподов и ПАОК с визита в Белгия в ЛК

Днес ще се изиграят първите четвъртфинални битки в турнирите Лига Европа и Лига на конференциите.


В най-интригуващата двойка в ЛЕ един срещу друг ще се изправят Милан и Рома. Двубоят на „Сан Сиро“ започва в 22:00 часа българско време и обещава да бъде безкрайно интересен. „Росонерите“ са втори в Серия А, но са на цели 14 точки от градския съперник Интер, който скоро ще бъде коронясан официално за носител на Скудетото. Възпитаниците на Даниеле Де Роси пък се борят за място в топ 4, като са на три пункта от четвъртия Болоня, седем кръга преди края на първенството.

В останалите три сблъсъка във втория по сила евротурнир фаворитът за трофея Ливърпул посреща друг италиански тим – Аталанта, на „Анфийлд“, а лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен, който продължава да бъде без загуба от началото на сезона, приема Уест Хем. Бенфика пък е домакин на Марсилия.

В Лигата на конференциите Кирил Десподов и ПАОК гостуват на Брюж в първи четвъртфинален тест от надпреварата. Солунци са водачи в класирането на местната Суперлига, където плейофите са в разгара си, а битката за шампионската титла е много ожесточена, като по петите на ПАОК са цели три отбора – АЕК Атина, Панатинайкос и Олимпиакос. Брюж от своя страна е на трета позиция в белгийската Про лига, като е на пет точки от лидерите Юнион Сен Жилоа и Андерлехт.

В останалите мачове от последните осем на турнира соченият за фаворит за трофея Астън Вила е домакин на Лил в първия двубой. Фиорентина, който е финалист от последното издание, гостува на Виктория Пилзен, а Олимпиакос посреща Фенербахче в интригуващ балкански сблъсък.

Пълна програма за първите 1/4-финали в Лига Европа:

22:00 часа

Милан – Рома

Байер Леверкузен – Уест Хем

Бенфика – Марсилия

Ливърпул – Аталанта

Пълна програма за първите 1/4-финали в Лига на конференциите:

19:45 часа

Олимпиакос – Фенербахче

Виктория Пилзен – Фиорентина

22:00 часа

Астън Вила – Лил

Брюж – ПАОК. /БГНЕС