Десислава Танева и Красен Кралев разговаряха със земеделци в Русе

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Сливен и министър на земеделието Десислава Танева се срещна със земеделски производители от Русе по покана на водача на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев.

Общата стойност на всички 359 частни и общински проекти за област Русе е на стойност 68 млн. лева. Средствата са инвестирани в земеделския сектор през последните четири години. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Пламен Нунев, Алисе Муртезова, Станимир Станчев, Анета Сачкова и Красимир Костадинов.

Общинските проекти са общо 14 на стойност 32 млн. лева. Частните проекти са 345 с договорена субсидия от 36 млн. лева. По Програмата за развитие на селските райони са ремонтирани, рехабилитирани, новопостроени улици, пътища и водопреносна мрежа в 5 общини – Борово, Бяла, Две могили, Сливо поле и Ценово.

Управленската програма на ГЕРБ за следващите 4 години е насочена към политики за подсилване на потенциала на селското стопанство, екологична устойчивост и опазване на климата. „Основните цели за следващите четири години са свързани с развитие на екологосъобразно селско стопанство чрез стимулиране на земеделските стопани и насърчаване на биологичното производство. Постигане на модернизиран и устойчив селскостопански сектор, както и справедливи и стабилни доходи за работещите в селско стопанство. Ще работим и за увеличено предлагане на български храни и продукти – повече български стоки в магазините", заяви Танева. Тя допълни, че заедно със земеделците от русенска област са преминали през много предизвикателства, тъй като районът е бил един от най-засегнатите от африканската чума.

От името на Дунавските овощари Николай Колев благодари за съвместната работа. „Нашите производители видяха грижа от държавата, затова се надяваме да работим заедно и в следващия мандат", заяви Николай Колев. От сектор „Рибарство" също благодариха за навременните ковид мерки. В заключение Красен Кралев отбеляза, че и двамата с Десислава Танева идват от реалния бизнес. „В русенската листа сме събрали най-добрите експерти от частния сектор. Тези хора са се доказали. Професионалисти, които могат да са полезни на държавата. Тук сме, за да помагаме", заяви водачът на ГЕРБ-СДС в Русе. Той допълни, че ГЕРБ е единствената партия, която среща очи в очи хората от различни браншове и това се оценява високо. „Русе е приоритет, защото един от основните отрасли е именно земеделието. Дайте ни подкрепа, за да имаме сигурност и спокойствие и да продължим да градим", призова Кралев. /БГНЕС