Десподов поведе ПАОК към обрат в Хелзинки с гол и асистенция

Кирил Десподов направи мечтан дебют за ПАОК в Еропа. Това бе и първият му мач като титуляр за тима от Солун. Капитанът на българския национален отбор избухна с гол и асистенция, за да помогне на гърците да постигнат пълен обрат и да спечелят 3:2 гостуването си на ХИК Хелзинки от групите на Лигата на конференциите.

Домакините от ХИК поведоха през първата част с гол на Хасан Банде, като тези 45 минути бяха неубедителни не само за Десподов, но и за целия състав на ПАОК. Това обаче се промени през втората част, а изравнителният гол дойде още в 55-ата минута, когато Константинос Колиеракис се разписа с глава след перфектното центриране от пряк свободен удар именно на Кирил Десподов.

Българинът направи вечерта си перфектна, защото десет минути пред края на редовното време успя да вкара и първия си гол за ПАОК, а с това направи обрата за гръцкия тим пълен. Четири минути по-късно вече умореният Десподов бе заменен, но зрелището в Хелзинки продължи.

Брендън Томас вкара за 3:1 в полза на ПАОК в 94-ата минута, но в 99-ата падна нов гол, този път от дузпа във вратата на гърците.

Всички резултати: от първите мачове в груповата фаза на Лигата на конференциите:

Група А

Лил – Олимпия Любляна 2:0

Слован Братислав – Клаксвик 2:1

Група B

Макаби Тел Авив – Брейдаблик 3:2

Зоря Луганск – Гент 1:1

Група C

Динамо Загреб – Астана 5:1

Виктория Пилзен – Балкани 1:0

Група D

Брюж – Бешикташ 1:1

Лугано – Бодьо/Глимт 0:0

Група E

Легия Варшава – Астън Вила 3:2

Жрински Мостар – АЗ Алкмаар 4:3

Група F

Ференцварош – Чукарички 3:1

Генк – Фиорентина 1:2

Група G

Айнтрахт – Абърдийн 2:1

ХИК Хелзинки – ПАОК 2:3

Група H

ЛУДОГОРЕЦ – Спартак Търнава 4:0

Фенербахче - Нордселанд 3:1. /БГНЕС