Ди Каприо и Скорсезе представят "Убийците на цветната луна" в Кан

На филмовия фестивал в Кан ще се състои още една голяма холивудска премиера - Леонардо ди Каприо и Мартин Скорсезе ще представят на Френската ривиера своя криминален епос за индианците "Убийците на цветната луна", предаде АФП.

Филмът с времетраене от над три часа, в който участва и Робърт де Ниро, описва вълната от убийства сред богатите индианци Осейдж през 20-те години на миналия век и зараждането на Федерално бюро за разследване (ФБР).

"Убийците на цветната луна ", който е финансиран от „Епъл“, се оказва почти без конкуренция.

След него обаче ще се появят още холивудски звезди, когато Натали Портман и Джулиан Мур ще представят премиерата на "Май декември", разказващ за среща на актриса с двойка, която е в центъра на таблоиден скандал.

Може да се каже, че състезанието за голямата награда на фестивала "Златна палма" се изостря все повече.

Ранен първенец е "Зона на интерес" на британския режисьор Джонатан Глейзър - уникален и ужасяващ поглед към личния живот на нацистки офицер, работещ в концентрационния лагер Аушвиц.

Огромно одобрение получи и "Четири дъщери" - сърцераздирателен документален филм за радикализацията в едно тунизийско семейство, който е едновременно изобретателен и завладяващ.

Общо 21 филма участват в основния конкурс, който приключва на 27 май. /БГНЕС