Димитров и Томова излизат днес на корта за мачовете си от втори кръг на Уимбълдън

Най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените съответно Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят днес мачовете си от втори кръг на Уимбълдън. Забавянето на програмата поради непрекъснатия дъжд над Лондон в последните два дни доведе до промени в графика, като нашите представители ще са отново на корта ден след като преодоляха съперниците си в първи кръг.

Григор започна с категоричен успех над японския квалификант Шо Шимабукуро, давайки само четири гейма на азиатеца. 32-годишният хасковлия ще играе с Иля Ивашка във втори кръг, след като беларусинът се справи с Федерико Кория от Аржентина в четири сета. Мачът между Димитров и Ивашка е четвърти в програмата на Корт номер 3, като ще стартира не преди 18:00 часа българско време. Нашият тенисист има отрицателен баланс в преките срещи – 1-2, като за последно загуби от него на родна земя в София през миналата година. Ако отстрани Ивашка, Григор ще играе с един измежду десетия в схемата Франсис Тиафо или швейцареца Доминик Щрикер.

Преди това на Корт номер 3 Стан Вавринка играе с Томас Мартин Ечевери, Виктория Голубич и Анна Каролина Шмидлова довършват сблъсъка си от 6-3 в полза на швейцарката, а бившата финалистка Лейла Фернандес се изправя срещу петата поставена Каролин Гарсия.

Томова също достигна до втория кръг на Ол Ингланд Клъб след страхотен обрат над 27-та ракета в света Бернарда Пера от САЩ. Българката загуби първия сет в тайбрек, но игра силно в следващите две части, за да се поздрави с крайната победа. Вики стигна до втори кръг на турнира за трети път в кариерата си и ще се изправи срещу 89-та в световната ранглиста и играеща с „уайлд кард“ Кейти Боултър от Великобритания.

Двубоят им е трети в програмата на Корт номер 12, като ще стартира не преди 16:30 часа българско време. Преди това предстои изиграването на мача между финалистката на Ролан Гарос Каролина Мухова и Юле Нимайер и доиграването на италианския сблъсък между бившия финалист Матео Беретини и Лоренцо Сонего – Беретини води с 2-1 сета. При успех над Боултър, Томова може да се изправи срещу действащата шампионка Елена Рибакина, която играе с Ализе Корне. /БГНЕС