Димитров преодоля японец за място в трети кръг в Рим

Българинът победи Йошихито Нишиока със 7-5, 6-4.

Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в Рим, след като надви Йошихито Нишиока със 7-5, 6-4. Срещата продължи около час и 40 минути.

Българинът, поставен под номер 8 в основната схема в италианската столица, пръв достигна до точка за пробив в откриващия сет, но не успя да се възползва в шестия гейм. Все пак, Григор прояви търпение и в 12-ия стигна до така търсения брейк, с който сложи точка на спора в първата част. Във втората сервиращите доминираха до десетия гейм, в който 32-годишният хасковлия направи решителен пробив за място в следващата фаза на надпреварата.

Григор направи много силен мач, като реализира 11 аса и направи само една двойна грешка. Той загуби само две точки на първи сервис за целия мач и седем на втори, като не даде нито една точка за пробив пред японския си опонент. Българинът завърши с 32 уинъра и 10 непредизвикани грешки.

В спор за място на 1/8-финалите той ще играе със 137-ия в световната ранглиста Теранс Атман. Французинът отказа 26-ия в схемата Лоренцо Музети в началото на втория сет. Димитров и 22-годишният Атман ще се срещнат за първи път. /БГНЕС