Димитров срещу Алкарас не преди 01:00 часа българско време

Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 2 Карлос Алкарас в двубой от четвъртфиналите на Мастърса в Маями. Срещата между двамата е от вечерната сесия на турнира и ще започне около час след полунощ българско време.


Най-добрият ни тенисист, поставен под номер 11, достигна до първия си 1/4-финал във Флорида, след като преодоля последователно Алехандро Табило, Яник Ханфман и осмия в схемата Хуберт Хуркач, като срещу Табило и Хуркач имаше своите трудности и се нуждаеше от три сета, за да пречупи двамата си съперници. Ханфман взе само сет на българина.

От своя страна водачът в схемата Алкарас, който е в страхотна форма и по-рано този месец завоюва титлата на турнира в Индиан Уелс, записа чисти победи над Роберто Карбайес Баена, Гаел Монфис и Лоренцо Музети.

До момента Григор се е изправял четири пъти срещу 20-годишния испанец, като балансът е 3-1 победи в полза на Алкарас. Последният им мач обаче отиде на сметката на първата ни ракета – трисетов успех на Мастърса в Шанхай в края на миналата година.

Ако се справи с втория в световната ранглиста, Димитров ще играе на полуфиналите срещу един измежду четвъртия поставен Александър Зверев или Фабиан Марожан от Унгария. /БГНЕС