Джокович: Искам да съм в топ форма за Олимпиадата и трите турнира от Шлема

"Поредицата от Ролан Гарос, Уимбълдън, Олимпийските игри и Ю Ес Оупън е най-важният период за мен".

"Поредицата от Ролан Гарос, Уимбълдън, Олимпийските игри и Ю Ес Оупън е най-важният период за мен през тази година. Това е приоритетът и там искам да съм в топ форма". Това обяви световният номер 1 Новак Джокович, който се представя далеч от обичайното си ниво от началото на сезона.

Сърбинът е играл само в три турнира през 2024 година, като все още няма нито един финал - той отпадна в полуфиналите на Аустрелиън Оупън и Мастърса в Монте Карло, докато на Мастърса в Индиан Уелс загуби още в трети кръг. Днес той започва участието си на Мастърса в Рим с мач срещу французина Корентен Муте.

"Все още търся най-доброто си ниво. Надявам се тази седмица да го намеря. Искам да отида на Ролан Гарос готов да се боря за титлата. Може би ми трябва малко повече време, тъй като не съм играл достатъчно мачове, но това е съзнателно решение. Вече съм на 37 години и искам да прекарвам повече време със семейството ми. Вече ще избирам по-внимателно графика си и ще се фокусирам върху най-големите турнири", коментира Джокович, който има рекордните 24 титли от Големия шлем. /БГНЕС