Домашен арест за сина на старши треньор на националите по вдигане на тежести

„Домашен арест“ – такава мярка за неотклонение определи Апелативен съд – София за Иван Иванов – син на старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести – също Иван Иванов, предаде репортер на БГНЕС.


Иванов – син обжалва мярката „задържане под стража“, която му бе наложена от първоинстанционния съд по обвинение за вземане на подкуп с цел извършване на престъпление по служба.

Апелативните магистрати посочиха, че в обвинението на Иванов – син има пропуски, не става ясно какво е трябвало да направи той срещу взетия подкуп, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши чиновници, един от които зам.-министър на спорта. Предстои изясняване на случая и прецизиране на обвинението, но това не сваля отговорността от Иванов-син, а е безспорна и високата обществена опасност на деянието му, тъй като той е държавен служител, посочи съдът. По тази причина магистратите наложиха втората по тежест мярка за неотклонение – а именно „домашен арест“ без право да напуска адреса си без разрешение на органите на досъдебното производство.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране. /БГНЕС