Доминик Тийм прекратява кариерата си в края на сезона

Австриецът е шампион на Ю Ес Оупън от 2020.

Бившият шампион на Ю Ес Оупън Доминик Тийм обяви оттеглянето си от тениса, слагайки край на кариера, която бе помрачена от дългосрочна травма на китката. Най-паметният момент за 30-годишния тенисист дойде в края на 2020, когато той обърна Александър Зверев за титлата в Ню Йорк.

„Сезон 2024 ще бъде последният ми. Ще приключа кариерата ми в края на този сезон“, каза австриецът във видео изявление в социалните мрежи.

Тийм сподели, че няколко причини са повлияли на решението му да се оттегли – главно неговата контузена китка и „вътрешното усещане“, което го е предизвикало „много внимателно“ да направи равносметка на възходите и паденията на неговото невероятно…приключение като тенисист“. Той разкри, че отдавна е обмислял да спре с тениса. „Много съм щастлив с него (решението) и съм също така много развълнуван от това, което ми предстои“.

Тийм е бивш номер 3 в тениса. Неговият ранкинг обаче се свлече до 352 през юни 2022, след като проблем с китката го остави в лазарета за девет месеца и го възпря от възможността да защитава титлата си на Ю Ес Оупън. В момента той е на 117-о място в света. Двукратен финалист на Ролан Гарос и финалист на Аустрелиън Оупън, той има и два финала на Мастърса на осемте най-добри в Лондон. /БГНЕС