Домовчийски: Първенството е равностойно, дано Левски бие ЦСКА

Валери Домовчийски получи наградата „Футболист №1" за изминалия 7-ми кръг на efbet Лига, предаде репортер на БГНЕС. Нападателят на Ботев Враца вкара и двата гола за успеха на тима над Етър с 2:1 и се пребори за отличието в конкуренция с Марко Перван (Ботев Пловдив) и Найджъл Робърта (Левски). Домовчийски вече има 3 гола от началото на сезона.

„Радостно е, че успяхме да вземем първа победа вкъщи и зарадвахме нашите фенове. Мачът беше тежък и както можеше да спечелим, така и да загубим", коментира последният двубой на врачани капитанът на тима. „Миналата година също не започнахме по най-добрия начин, но през тази има малко подобрение. Надявам се да вървим нагоре. Срещу Лудогорец ще направим всичко възможно да се възползваме от това, че ще играят в евротурнирите. Дано се изморят и вземем нещо", допълни пловдивчанинът.

„В отбора има доста нови момчета, някои ни напуснаха. Има още какво да се желае и да се подобряваме във фаза защита. Целта ни, разбира се, е да се запазим в Първа лига и после да спечелим колкото се може повече точки. Задачата ми е да вкарвам голове и да помагам на отбора. Като изключим първите няколко отбора, първенството е равностойно и всеки може да победи всеки", заяви още Домовчийски.

Накрая той пожела успех на бившия си клуб Левски в дербито с ЦСКА: „Дано победят, без значение с какъв резултат", каза Домо. /БГНЕС