Джъд Лоу ще бъде Хенри VIII в нова психологическа драма

Джъд Лоу и Мишел Уилямс ще участват в психологическа драма, наречена "Firebrand", разказваща за английския крал Хенри VIII, съобщава Deadline.

Според изданието Уилямс ще играе Катрин Пар - шестата и последна съпруга на деспотичния монарх Хенри VIII, в чийто образ ще се превъплъти Лоу. Очаква се филмът да разкаже как Катрин Пар е успяла да оцелее след този брак. В крайна сметка предшествениците й са бяха изгонени, обезглавени, а едната умира при раждане.

Режисьор на филма е бразилецът Карим Айнуз, чиито филми нееднократно са били представяни на Венецианския филмов фестивал неведнъж, а драмата "Невидимият живот на Евридика" (2019) получи приз на фестивала в Кан.

"Тази жена заслужава особено внимание и отделна история", отбеляза Айнуз. "Преди това има много разкази за краля и съдбата на неговите мъртви съпруги. Важно за нас е да се вгледаме в по-силната жена. Това е модернистичен поглед върху класическата история на красавицата, заключена в замък с чудовище".

Сценарият е написан от Джесика и Хенриета Ашуърт, които работиха по популярния криминален сериал „Killing Eve”.

Премиерата на "Firebrand" още не е известна, но филмът ще се снима в замък от времето на Хенри VIII, тоест построен някъде през 16 век./БГНЕС