Джилиан Андерсън: Сякаш бях на терапия през голяма част от живота си

55-годишната актриса в момента редактира "Want" - предстояща за издаване книга, която изследва фантазиите, а Джилиан е смятала, че е била твърде съсредоточена, преди да започне творческия процес.


Помолена да обясни едно от нещата, които е научила по време на редактирането на книгата, Джилиан споделя пред вестник "Обзървър": "Че макар това да е безстрашно изследване, има толкова много неща, които все още са недосегаеми теми или твърде рисковани, за да могат големите компании или отделни хора да ги приемат без последствия".

Холивудската звезда също така е научила, че трябва да "фокусира" ума си.

Тя добави: "Какво е посланието? Какъв е моралът? Какво остава в края на деня? Какво искат жените? И - трябва ли да останат във фантазията? Има много копнеж по това, което жените нямат или се страхуват да поискат".

Запитана дали редактирането на книгата е било политически проект, Джилиан отговаря: "Знаете ли, всичко е политика, особено когато се насочвате към темата за жените".

Всъщност Джилиан е била изненадана от опита си с книгата.

Актрисата обясни: "Усещам, че това е валидно и интригуващо, понякога вълнуващо творческо пътуване".

"Не очаквах да е така. През голяма част от живота си съм била на терапия. И затова си мислех, че всички въпроси са били зададени или че съм поправена. Но това е различен начин да погледнеш на нещата. И предполагам, че съм на път да се впусна в приключение"./БГНЕС