Джо Байдън: Успехът на Северна Македония е успех за цяла Европа

Македонският премиер Зоран Заев получи писмо от бившия вицепрезидент на Съединените щати Джо Байдън, в което се казва, че е било чест за него да се срещне със Заев на Мюнхенската конференция за сигурност и да обмени мнения по текущата политическа тема въпроси.

„Още веднъж ви поздравявам за историческото споразумение с Гърция в Преспа. Убеден съм, че споразумението е сериозно положително развитие за европейската интеграция и единство. Както казах в разговора в Мюнхен, успехът на Северна Македония е успех за цяла Европа и това е добре за всички“, пише Байдън.

Както съобщава правителствената пресслужба, Байдън пише също така, че с нетърпение очаква деня, в който Република Северна Македония ще бъде посрещната като пълноправен член на НАТО.

„Вашата визия постави основите на сигурността и безопасността, а вашето ръководство като председател на правителството на гражданите на Северна Македония ще бъде запомнено с историческото постижение.“

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън завършва писмото с убеждението, че приятелството между двата народа в предстоящите години ще бъде по-силно.

"Уверявам ви, че аз лично ще се застъпвам за вашите политики и посвещаване за за по-добро бъдеще", заявява Джо Байдън. /БГНЕС