Джокович се раздели с Горан Иванишевич

36-годишният номер 1 в света при мъжете Новак Джокович сложи край на дългогодишното и успешно партньорство с хърватския треньор Горан Иванишевич непосредствено преди началото на сезона на клей, обяви самият сърбин.


Иванишевич, който е бивш шампион на Уимбълдън от 2001, след като загуби финалите на Ол Ингланд Клъб през 1992, 1994 и 1998, се присъедини към щаба на Джокера през 2019 и помогна на Ноле да спечели девет титли от Големия шлем.

„Горан и аз взехме решение да спрем да работим преди няколко дни. Нашата химия на корта имаше своите върхове и спадове, но приятелството ни винаги е било изключително стабилно. Истината е, че с гордост заявявам (не съм сигурен дали той е горд), че като изключим спечелването на турнири заедно, водехме и битка на Parchisi…в продължение на много години. И този турнир никога не приключва за нас. Шефиньо, благодаря ти за всичко, приятелю. Обичам те“, написа 24-кратният шампион в турнирите от Шлема в Инстаграм пост, придружен от негова снимка с Иванишевич, на която двамата играят настолна игра.

Кампанията на Джокович за рекордна 25-а титла от Шлема на сингъл приключи след поражение от Яник Синер с 1-6, 2-6, 7-6 (6), 3-6 в полуфиналите на любимия му Аустрелиън Оупън през януари. Сърбинът се оттегли от турнира в Маями, който тече в момента, за да ограничи броя надпревари, в които участва тази година, като решението му дойде след шокиращата загуба от Лука Нарди на Индиан Уелс.

Джокович ще загрее за втория турнир от Големия шлем – Ролан Гарос, с турнири на клей, в търсене на четвърта титла от Откритото първенство на Франция, което ще се проведе между 26 май и 9 юни. /БГНЕС