Джошуа и Уайлдър преговарят за два мача помежду им през 2024

Представителите на Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър преговарят за два мача помежду им през следващата година. И двамата боксьори в тежка категория ще се бият в една и съща вечер през уикенда.

Докато двамата ще трябва да се концентрират върху това, което им предстои в събота – Ей Джей се изправя срещу Ото Валин, а Уайлдър го чака двубой с Джоузеф Паркър, лагерите им са започнали разговори за две срещи през 2024, като първата потенциално може да бъде през месец март.

Мениджърът на Уайлдър – Шели Финкъл, потвърди пред Sky Sports, че все още няма сделка.

„Нещата могат да се развият много бързо. Да заключиш плановете на един боксьор за следващите 10 до 12 месеца е много добра позиция за него, особено ако дойде с доходоносния договор от мач с Уайлдър в Близкия Изток. Така че провеждането на две срещи определено е дискутирана тема. Март вероятно е месецът, към който сме се насочили. Мисля, че трябва да се случат доста неща преди това. Разбира се, и двамата трябва да спечелят мачовете си в събота. В добавка, и двамата трябва да излязат без контузии, тъй като физически проблеми ще компрометират мач през март. Ще бъде много бързо да скочим веднага на март, но ако нито един от двамата не победи в предстоящите си двубои, всичко ще стане ирелевантно“, каза промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Ей Джей ще има и други опции. При успех над Валин, той ще стане претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който вероятно ще бъде овакантен след сблъсъка между Тайсън Фюри и Олександър Усик през февруари. Фюри и Усик се очаква да имат и реванш по-късно през 2024, така че победителят от мача им няма да има възможност да се бие срещу задължителния претендент Филип Хъргович. В този случай, победителят от Джошуа – Валин може да бъде задължен да се бие с Хъргович за вакантния колан.

„Изборът е доведен до това дали искаш да се пробваш да станеш трикратен световен шампион в тежка категория или да се биеш в най-големия мач в бокса, нещо, с което Джошуа е свикнал. Въпреки че той иска да стане трикратен световен шампион, изкушението и ентусиазма да се бие с Дионтей Уайлдър е много трудно за пренебрегване. Ако той добави победа над Дионтей Уайлдър към визитката си след такава над Ото Валин, и може би стигне до мач с Тайсън Фюри, Антъни Джошуа ще се е бил с абсолютно всички значими боксьори в тежката категория по време на кариерата си и това е наследство, което не може да бъде изтрито. Нашата цел и нашата визия е следната – победа над Уайлдър и след това успех над Фюри. И ако го стори, той вероятно ще стане най-великият боксьор в тежка категория на нашето поколение“, добави Хърн. /БГНЕС