Ел Ей Лейкърс удари Мемфис, Маями изненада Милуоки

Няколко изненадващи резултата предложиха плейофните мачове от НБА тази нощ. Отборът на Лос Анджелис Лейкърс, който премине през плей-ин турнира, победи втория поставен в Западната конференция Мемфис Гризлис със 128:112 като гост.

Мемфис бе отборът с най-добър баланс като домакин в редовния сезон в цялата Лига, но проблемите на звездата Джа Морант се отразиха на тима. Морант изпитваше дискомфорт в дясната китка и не бе на обичайното ниво, като напусна игрището в четвъртата част и не се върна на корта, а освен това е под въпрос за втория мач в серията. Двубоят бе равностоен, като три минути преди края Гризлис изоставаха само с една точка, но до сирената Лейкърс нанизаха 15 безответни точки, за да вземат ценен успех.

Петима играчи на гостите вкараха 19+ точки, като най-резултатен бе Руи Хачимура с 29 точки за 29 минути игра от пейката, Остин Рийвс вкара 23 точки, а Леброн Джеймс (21 точки, 11 борби) и Антъни Дейвис (22, 12) реализираха дабъл-дабъл. За Мемфис Джарън Джаксън отбеляза 31, Дезмънд Бейн вкара 22, а Морант завърши с 18.

Вторият мач в серията ще се играе в Мемфис във вторник.

На Изток отборът с най-добър актив в НБА в редовния сезон Милуоки Бъкс допусна домакинска загуба от Маями Хийт със 117:130. По-големият проблем за Бъкс бе контузията на двукратния MVP на Лигата Янис Адетокумбо, който падна лошо на гръб в първата част и игра едва 10 минути. Маями също загуби ключов човек заради контузия - Тайлър Херо, но опитният Джими Бътлър пое нещата в свои ръце и завърши с 35 точки, 11 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки за успеха.

Останалите резултати:

Денвър Нъгетс - Минесота Тимбърулвс 109:80 (1-0)

Финикс Сънс - Ел Ей Клипърс 110:115 (0-1). /БГНЕС