Елтън Джон защити Кевин Спейси в съда

Елтън Джон свидетелства в съда в защита на актьора Кевин Спейси, който е обвинен в сексуален тормоз. Той говори дистанционно в съда и отхвърли показанията на един от обвинителите, който заяви, че Спейси го е хванал за слабините, когато са пътували заедно в кола за галавечерята на Елтън Джон през 2004 или 2005 г., съобщи "Хъфингтън пост". Преди Елтън Джон в съда се яви съпругът на певицата Дейвид Фърниш, който заяви, че Спейси само веднъж е присъствал на гала бала, който Елтън Джон е организирал в дома си в Уиндзор, и това е било през 2001 г. Джон твърди, че Спейси е прекарал нощта в дома им след бала, и потвърди, че актьорът е купил автомобил Mini Cooper на търга, проведен същата вечер за фондацията на Елтън Джон за борба със СПИН.


63-годишният Спейси е обвинен в 12 сексуални престъпления: седем случая на сексуално насилие, три случая на непристойно поведение и два случая на принуждаване на лице да прави секс без негово съгласие. Уточнява се, че то е започнало с "нежелано докосване" и ескалирало до "агресивно опипване".

Актьорът не признава вината си. Той нарече твърденията на единия обвинител за опипване "чиста фантазия" и заяви, че е имал срещи с другите двама, но по взаимно съгласие.

Процесът срещу Кевин Спейси започна преди две седмици и ще продължи четири седмици в Кралския съд на Саутуърк в Лондон. Изходът от делото ще бъде решен от съдебно жури, съставено от 12 случайно избрани членове на обществеността./БГНЕС