Ердоган подготвя реформи за укрепване на властта в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че се подготвят реформи за укрепване на клоновете на държавното управление в страната.

Според турския лидер "всяко отклонение от върховенството на закона неизбежно намалява уважението към съдебната и изпълнителната система.

"През следващата година в Турция се планират нови реформи, насочени към подобряване на работата на клоновете на властта. Реформите ще подобрят ефикасността на изпълнителната власт и ще допринесат за развитието на законодателната и изпълнителната система", заяви Ердоган, обръщайки се към участниците в конференция на тема "Конституционното право в ислямския свят", която започна днес в двореца Долмабахче в Истанбул, цитиран от Анадолската агенция.

Турският лидер отбеляза, че стъпките, предприети през последните години, "са позволили да се гарантира не само конституционно ниво на независимостта, но и безпристрастността на турската съдебна система, като по този начин се преодолява разликата в правната система на страната". /БГНЕС