Фандъкова: Над 100 хил. нарушения на скоростта има само за месец в София

"Дължим конкретни ангажименти и резултати заради загиналите по пътищата. На тази война по пътищата, на която се избиват невинни, трябва да отговорим с борба срещу високата скорост, трябва да натиснем нейната спирачка". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде репортер на БГНЕС.

"Нужни са ангажименти, които има СО, камери за скорост с незабавни санкции от МВР, незабавни наказания от съдебната власт, и най-вече законодателни промени, за да се реализира всичко, което имаме като ангажименти", каза още Фандъкова.

"След инцидента на Черни връх поставихме 31 радара за контролиране на скоростта. Статистиката, която се показва е смразяваща: между 80-100 000 са нарушенията за превишена скорост над допустимата само за месец. 21 автомобила са минали с над 130 км/час по бул. "Черни връх", над 35 човека са карали с превишена скорост от 130 км/час по бул. "Сливница". Затова предлагам конкретни ангажименти и срокове от страна на СО и се надявам МВР да подкрепи тези мерки", каза още тя. "Поехме ангажимент пред Пътна полиция и МВР да подготвим проекти и да поставим камери на четири ключови булеварди в София, поръчали сме четири камери, които да бъдат предоставени на Пътна полиция, една от които ще изискам да е на на бул. "Сливница" и камерата там ще държа да бъде и стационарна", подчерта още Фандъкова, след което поясни, че на бул. "Сливница" на пешеходните пресичания ще се изградят острови, както и изкуствени неравности. /БГНЕС