Федерер и Джокович в една и съща група в Лондон

Роджър Федерер и Новак Джокович попаднаха в една и съща група за финалите на ATP в Лондон. Съревнованието в британската столица, което ще притивопостави осемте най-добри тенисисти при мъжете, започва на 10 ноември в зала „О2“ в Лондон.

Зверев (л) надигра Джокович (д) във финала на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Лондон през 2018.

Към швейцареца и сърбина в група Бьорн Борг се присъединяват още намиращия се в отлична форма Доминик Тийм и италианския талант Матео Беретини. В група Андре Агаси пък попаднаха световния номер 1 Рафаел Надал, направилите чудесен сезон Данийл Медведев и Стефанос Циципас, както и шампиона от миналата година Александър Зверев. Германецът надигра Джокович в спора за титлата, оставяйки Федерер рекордьор по трофеи от заключителния Мастърс с шест. По-рано Надал потвърди, че ще пътува до английската столица, въпреки че все още не е ясно доколко той е готов за турнира. Испанецът, който се завърна на върха в мъжкия тенис в понеделник, се отказа преди полуфинала си с Денис Шаповалов на Мастърса в Париж поради разтежение в коремната област. Надал, подобно на надпреварата във френската столица, никога не е печелил турнира на осемте най-добри. При двойките номер 1 в света Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара от Колумбия попаднаха в група Макс Мирни с отборите на Кена Кравиец/Андреа Миеш, Жан-Жулиен Рожер/Хориа Текау и Пиер-Юг Ербер/Никола Маю, които триумфираха в зала „Берси“ миналата седмица. В група Йонас Бьоркман пък са тандемите Лукаш Кубот/Марсело Мело, Раджийв Рам/Джо Салисбъри, Равен Клаасен/Майкъл Винъс и Иван Додиг/Филип Полашек.

Група Бьорн Борг открива надпреварата на сингъл при мъжете в неделя, като първият мач е между Новак Джокович и Матео Беретини в следобедната сесия, а във вечерната съперници са Роджър Федерер и Доминик Тийм. На двойки пък са срещите от група Йонас Бьоркман – Рам/Салисбъри срещу Клаасен/Винъс и Кубот/Мело срещу Додиг/Полашек. /БГНЕС