Гриша Ганчев и Данаил Ганчев официално се оттеглиха от ЦСКА

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев официално се оттеглят от управлението на ЦСКА. Това стана ясно от съобщение на „армейците“ на клубния им сайт. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

За осем години начело на клуба, ЦСКА си върна емблемата на стадион „Българска армия“ и класира се в групите на европейските клубни турнири два пъти. „Червените“ останаха близо до титлата през изминалия сезон, а през 2016 и 2021 години станаха носители на Купата на страната.

Изпълнителните директори на ЦСКА Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат пресконференция на Националния стадион „Васил Левски“ на 7 май от 10:00 часа, на която ще дадат повече подробности след новината.

Ето какво написаха „армейците“:

„След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион „Българска армия“. За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия“ станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион „Българска армия“.

ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!

Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти като построяването на нов „армейски“ дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата изпълнителни директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Предвид очаквания интерес към новината, на 07.05. от 10:00 часа на Националния стадион “Васил Левски” ще бъде организирана пресконференция, на която Филипов и Орманджиев ще отговорят на всички въпроси. Молим, медиите да изпратят заявка за акредитация на press@cska.bg до 05.05.24 г. с имена, позиция и валидна журналистическа карта“. /БГНЕС