ГЕРБ-Варна дават кмета на прокурор заради Морската градина

Кметът на Варна Благомир Коцев трябва веднага да изпълни решението на Върховния административен съд за забрана за влизане на колите в Морската градина. За това настояват общинските съветници от ГЕРБ в черноморската столица, предаде БГНЕС.

На 18 декември в определение на ВАС, което е окончателно и не подлежи на обжалване, се отменя спирането на предварителното изпълнение на Генералния план за организация на движението. Това означава, че забраната за влизане на коли в Морската градина е действаща, подчертават от ГЕРБ-Варна.

Местната структура на ГЕРБ призовава кметът Коцев незабавно да разпореди слагането на забранителни знаци за коли на входовете на Морската градина, а не да ги пуска до частния си незаконен паркинг на „Хоризонт“, докато се напълни, както е обявил във Фейсбук. Според тях Коцев тълкува йезуитски решението на ВАС.

Ако Коцев още днес не изпълни решението на ВАС, това означава, е той се облагодетелства - лично и семейно, се казва в позицията на ГЕРБ-Варна и добавят, че ще сезират прокуратурата за остър конфликт на интереси. /БГНЕС