ГЕРБ внасят законови промени заради случая "Пролеша"

Ще внесем текстове за промяна в Закона за пътищата, за да може наистина тези грешки на административния произвол, изцяло безконтролното поведение на МРРБ през последната година по отношение на уведомяването на сгрешил водачи, да бъдат уведомявани по надлежен ред. Не, че досега не го е имало, просто не са го правили. Ще въведем драконовски мерки.

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Николай Нанков от ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

„Не мога да проумея в каква държава живеем година и половина. Как е възможно за година и половина, почти две, да не се уведоми нарушител на пътя за това, че камера или ТОЛ полицай е заснел водач без винетка, при положение, че ние бяхме сключили договор с „Български пощи", не с „Еконт", не с друга куриерска фирма, да бъдат разпращани тези уведомления за глоби и нарушения на водачите на пътя по отношение на платената републиканска пътна мрежа", заяви Николай Нанков.

Имахме инструкция, когато има три нарушения, ТОЛ инспекторите да спират и да уведомяват собственика и ползвателя на автомобила, който е носител по своя регистрационен номер, посочи още той.

Нанков уточни, че само не може да си отговори каква е тази държава да позволи да се натрупат стотици хиляди лева глоби.

Утре ще стане ясно какви са конкретните предложения на ПГ на ГЕРБ-СДС. /БГНЕС