Гмуркане като русалка излекува болния гръб на австралийка

28-годишната австралийка Максин Маклафлин се запали по свободното гмуркане, за да излекува болния си гръб, направи го и стана русалка, съобщава 7 News. Момичето започва да се гмурка на 22 години, след като лекарите откриват, че има дискова херния. Маклафлин изпитваше силни болки и не можеше да ходи нормално.

За да избегне евентуална операция, тя започна да се занимава с водна аеробика и плуване на дълги разстояния. По-късно бе привлечена от фридайвинга - гмуркане със задържане на дъха без водолазна екипировка.

„Увлякох се от това. Разбрах, че благодарение на движението, благодарение на това, че съм във водата, в мен се произвеждат ендорфини “, каза тя.

Свободното гмуркане помогна на Маклафлин да възстанови гърба си без операция. „Убедена съм, че това се случи благодарение на плуването. Това напълно излекува тялото ми“, твърди тя.

Скоро момичето става инструктор по свободно гмуркане и започва да пътува по света, учейки хората на това занимание. В интерес на истината при плуването тя използваше и костюм на русалка, което също й помогна да отстрани болките в гърба.

Впоследствие вдъхновената жена бе обучена и стана квалифициран инструктор по плуване в костюм на русалка. Сега тя е член на клуба Aussie Sirens и учи деца и възрастни как да бъдат истински русалки.

„Гмуркането в костюм на русалка е свят, в който единият крак е в реалността, а другият е във фантазията. Любителите на водата, малки и големи, си представят живота като русалки. Но за разлика от повечето подобни фантазии, ние можем да превърнем тази в реалност. Е, почти истински”, описа хобито си тя.

Сега Маклафлин може да задържи дъха си под вода за шест минути. Тя преподава курсове по свободно гмуркане, работи във ветеринарна клиника и като русалка в Агенцията по туризъм на Нова Зеландия, вдъхновявайки австралийците да се научат да плуват като митичните създания. Въпреки натоварения график, момичето твърди, че океанът е нейният дом, в който винаги се чувства спокойна. „Гмуркайте се като русалка, плувайте и играйте – най-доброто средство за стрес. Това са невероятни емоции и аз буквално не мога да живея без тях“, споделя тя.

По-рано беше съобщено за давещ се водолаз в САЩ, който бе спасен от три гмурнали се русалки. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон