Григор Димитров остава в Топ 10 на световната ранглиста

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста по тенис, но въпреки това остава в Топ 10. Първата ни ракета е с актив от 3640 точки, като е само на 35 зад намиращия се на девета позиция Хуберт Хуркач. Както Димитров, така и полякът ще пропуснат тазседмичните турнири, за да се подготвят за Мастърса в Мадрид.


Димитров добави 100 точки към актива си след осминафинала в Монте Карло и изпревари отстранилия го на осминафиналите Холгер Руне. Датчанинът изпадна от първите 10 и се намира на 12-та позиция.

Гришо обаче беше задминат от финалиста Каспер Рууд, който се изкачи с четири позиции и е вече шести в класацията. Прогрес бележи и шампионът Стефанос Циципас, който се придвижи с пет позиции и от днес заема 7-та в ранглистата.

В ранглистата продължава да води Новак Джокович, който загуби от Рууд на полуфиналите в Монте Карло, следван от другия полуфиналист в княжеството Яник Синер, и Карлос Алкарас.

Адриан Андреев запазва позицията си и все още е №230, докато Димитър Кузманов загуби едно място и вече е №251. Пьотр Нестеров се изкачва с девет позиции до №532, докато Илиян Радулов напредва с две места и от днес е №869. /БГНЕС

Категории: