Григор срещу японец или австриец на старта в Рим

Григор Димитров научи имената на евентуалните си съперници на Мастърса в Рим, който започва в сряда, 8 май. Жребият отреди българинът, който почива в първи кръг като поставен под номер 8 в основната схема, да играе срещу победителя от мача между Йошихито Нишиока (Япония) и Себастиан Офнер (Австрия).

Най-добрият ни тенисист е десети в световната ранглиста, но във Вечния град няма да участва местният любимец и фаворит за трофея Яник Синер, както и Карлос Алкарас, като и двамата са с травми. Ако се справи с Нишиока или Офнер, Григор може да срещне поставения под номер 26 в схемата представител на домакините Лоренцо Музети в трети кръг. Евентуален опонент на Димитров на осминафиналите може да бъде 11-ият в схемата Тейлър Фриц, а на 1/4-финалите - Александър Зверев, който е под номер 3. На полуфиналите 32-годишният хасковлия може да се изправи срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович.

Шесткратният шампион в италианската столица Джокович стартира срещу квалификант или Роман Сафиулин от Русия. Шампионът в Барселона и финалист от Монте Карло Каспер Рууд е вероятен негов съперник на 1/4-финалите. Действащият носител на трофея Даниил Медведев е поставен под номер 2 в схемата, а първият му опонент ще бъде коварен - един измежду Джак Дрейпър или Борна Чорич. Шампионът от Мадрид Андрей Рубльов ще играе с победителя от двойката Емил Руусувуори - Маркос Гирон. Финалистът от миналата година Холгер Руне чака Даниел Алтмайер или Лука Нарди във втори кръг, а шестият поставен Стефанос Циципас може да стартира с тежък сблъсък, ако Ян-Ленард Щруф надвие Педро Качин от Аржентина.

Десеткратният носител на трофея във Вечния град Рафаел Надал ще участва за последен път на един от любимите си турнири. Матадорът е със "защитен ранкинг" и започва срещу квалификант, а при победа го чака седмият в схемата Хуберт Хуркач.

По-рано днес, Виктория Томова преодоля Анастасия Абанато с 6-3, 6-1 и е на победа от основната схема на женския турнир. В последния кръг на квалификациите Вики ще се изправи срещу 103-та в света Рената Сарасуа от Мексико. /БГНЕС