Гуардиола: Направихме всичко по силите си, не съжалявам за нищо

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола коментира философски отпадането на „гражданите“ от четвъртфиналите на Шампионска лига. „Гражданите“ бяха детронирани от рекордьора по трофеи Реал Мадрид след 1:1 в редовното време и продълженията и 3:4 при дузпите.


Испанският специалист не подмина факта, че според него сблъсъкът е трябвало да бъде решен преди рулетката на 11-метровите наказателни удари, имайки предвид големия брой шансове за манчестърци в мача.

„Преди всичко, поздравления за Реал Мадрид. Направихме всичко по силите си, не съжалявам за нищо. Винаги като мениджър се опитваш отборът ти да създава повече положения и да допуска по-малко пред вратата си. Имаше един, два или три прехода в атака, но това е нормално. Играхме изключително във всички аспекти от играта. За съжаление, не успяхме да спечелим. Така стоят нещата. Днес, те се защитаваха по-дълбоко в сравнение с предишните сезони. Създадохме положения, но футболът е игра на голове. От бялата точка те се справиха една идея по-добре от нас. Понякога печелиш чрез дузпи, понякога не. По начина, по който играехме, трябваше да спечелим преди дузпите“, сподели Гуардиола.

Той потвърди, че решението да замени Ерлинг Холанд в края на редовното време, а Де Бройне – в продълженията, заедно с Мануел Аканджи, е дошло след молби от самите играчи. „Ерлинг и Кевин поискаха смяна. Не можеха да продължат. Същото се отнася и за Ману“.

Мечтата на Сити за втори пореден требъл се изпари, но дубълът е все още вероятен. „Небесносините“ са домакини на Челси на „Уембли“ този уикенд в полуфинал от ФА Къп. „След победа възстановяването е по-лесно отколкото при загуба. Това е положението“, завърши Гуардиола. /БГНЕС