Христо Янев: На 3800 метра сме. Невероятно е!

Бившият футболен национал Христо Янев, който започна своето изкачване на най-високия връх в Западна Европа – Монблан, вече се намира на 3800 метра височина.

Новината съобщи самият Янев преди минути. От екипа му казаха за БГНЕС, че Янев и Ману Гайде – прочутият скиор и планински водач, който го съпровожда по пътя, са в добро здраве и настроение. За 4 часа са успели да изкачат стената (от снимката долу) и сега ги чака почивка.

Изкачването на стената от снимката им отнело 4 часа.

Бившият национал кратко сподели "невероятно е" по пътя си към първенеца на Западна Европа, висок 4809 метра.

БГНЕС припомня, че Христо Янев тръгна на благотворителен поход към връх Монблан, който е първата инициатива от кампания за изграждането на нов модерен център за деца с аутизъм в София.

Както самият Янев обяви в интервю за БГНЕС преди няколко дни, кампанията, наречена #ВсякоДетеЗаслужава, ще спомогне за набиране на средства и популяризиране на идеята за центъра за деца с аутизъм, а изкачването на първенеца на Западна Европа е първата стъпка.

Бившият професионален футболист се е отдал изцяло на каузата, защото както самият той казва – едно е да си състрадателен, едно е да изпитваш чувства, а съвсем друго е действието. /БГНЕС

Искаме децата с аутизъм да получат равен шанс да влязат в обществото