Иконата на италианската мода Роберто Кавали почина на 83 години

Италианският моден дизайнер Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст, предаде АНСА.


Неговото влечение към ярките животински мотиви и изкусните му творения го превърна в любимец на международния светски живот в продължение на десетилетия.

Дизайнерът е починал в родния си дом си във Флоренция след дълго боледуване.

За пръв път Кавали придобива популярност през 70-те години на миналия век при работата си със звезди като София Лорен и Бриджит Бардо, а неговите разголени и привличащи вниманието модели са предпочитани дори след години от следващите поколения знаменитости - от Ким Кардашиян до Дженифър Лопес.


Кавали имаше вкус за Фераритата, дебелите пури и разкопчаните ризи, които разкриваха гърдите му. Ожени се за подгласничка на "Мис Вселена", притежаваше лилав хеликоптер и лозе в Тоскана и се познаваше на четири очи с холивудските звезди.

Роден на 15 ноември 1940 г. във Флоренция, главния център за обработка на кожи в Италия, Кавали е известен с използването на щампована кожа и еластични, пясъкоструйни дънки.

През 2005 г. дизайнерът е натоварен с обновяването на оскъдната униформа на зайчетата на Playboy - верен на стила си, той представи версия с леопардов принт. /БГНЕС