Има обявен конкурс за инспектор на „Капитан Андреево"

В БАБХ са предприети съответните действия за обявяване на конкурс за назначаване на 1 инспектор магистър по „Растителна защита" за нуждите на фитосанитарния контрол на ГКП „Капитан Андреево". Това заявява служебният земеделски министър Явор Гечев, в отговор на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

Гечев уточнява, че за подпомагане на процесите и кадрово обезпечаване на дейността на ГКП „Капитан Андреево" се предвижда оптимизиране на персонала в щата на дирекция „Граничен контрол", като щатните бройки ще бъдат усвоявани за персонал с контролни функции.

Относно постигната договореност между България и Турция земеделският министър обяснява, че официалните инспектори на ГКП „Капитан Андреево" са достигнали обработката на исканата от турска страна бройка обработени камиони, а именно 15-20 камиона на час за продукти под фитосанитарен контрол и още 70 камиона.

Към момента общата численост на персонала, ангажиран с изпълнението на официалния контрол и другите официални дейности на ГКП „Капитан Андреево" при ЦУ на БАБХ, е 61 души, от които началник-отдел, назначен по служебно правоотношение, 39 официални ветеринарни инспектори, официални фитосанитарни инспектори и официални инспектори и експерти, назначени по служебно правоотношение, ангажирани с извършване на проверките по официален контрол и 21 специализиран и помощен персонал, в това число специалисти, изпълнители и технически сътрудници, допълва още Явор Гечев. /БГНЕС