Йомов е дал положителна допинг проба след реванша с Македония ГП

Крилото на ЦСКА Георги Йомов е тествал положително за забранено вещество след реванша със северномакедонския Македония Гьорче Петров, съобщиха от пресслужбата на „армейците“. Пробата от урина била взета на 28 юли след успеха на столичани с 4:0, който класира състава на Саша Илич за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. От клуба отказаха да разкрият коя е въпросната субстанция поради изискванията за конфиденциалност и са категорични, че клубът спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция.

Георги Йомов (л).

Ето какво написаха „червените“:

„На 25.08., няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция.

Предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 01.09. да даде своето становище пред международните антодопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.

Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено“. /БГНЕС