Ирландия се раздели с треньора след провала в квалификациите за Евро 2024

Селекционерът на Ирландия Стивън Кени няма повече да води тима след провала в квалификациите за Евро 2024. Договорът на Кени с местната федерация изтече след равенството 1:1 с Нова Зеландия в контролна среща по-рано тази седмица, като контрактът няма да бъде удължен.


Кени застана начело на Ирландия през пролетта на 2020 година, като води "детелините" в 29 мача, в които отборът записа едва шест победи, а пет от тях бяха срещу Азербайджан, Люксембург, Армения и Гибралтар (два пъти). В квалификациите за Европейското първенство следващото лято Ирландия завърши на четвърто място в своята група, като загуби всичките си срещи с Гърция, Нидерландия и Франция и взе точки единствено от опашкаря Гибралтар. Преди това Ирландия се представи слабо и в Лигата на нациите, което не даде шансове на тима да търси класиране за Евро 2024 през плейофите.

За фаворити за нов селекционер на Ирландия са спрягани Лий Карсли, Крис Хютън, Сам Алардайс, Нийл Ленън, както и Мик Макарти, който вече е водил два пъти отбора. /БГНЕС