Италия продължава защитата на титлата след петгеймова драма с Нидерландия

Италия оформи полуфиналистите в тазгодишното издание на Европейското първенство по волейбол за мъже, след като пречупи Нидерландия с 3:2 гейма – 19:25, 25:17, 25:16, 23:25, 15:12, в битка, продължила близо два часа и десет минути.

В италианския град Бари актуалните първенци на Стария континент отстъпиха в откриващия гейм, но след това поеха контрола върху случващото се на игрището и стигнаха до пълен обрат. „Лалетата“ измъкнаха четвъртия гейм, за да вкарат срещата в тайбрек. В него „Скуадрата“ обаче показа по-здрави нерви, за да попадне във финалната четворка, която ще се играе в Рим.

Най-резултатен за победителите бе Алесандро Микиелето, който приключи с 22 точки. 21 за успеха добави Юри Романо, а с 16 пункта завърши Даниеле Лавия. 31 точки на Нимир Абдел-Азиз не помогнаха на нидерландците да стигнат до полуфиналите. 14 пункта добави Бени Туинстра.

Така Италия ще спори с Франция за място на финала, след като „петлите“ се справиха с Румъния. Мачът е на 14 септември от 22:15 часа българско време. По-рано същия ден, от 19:00 часа, на полето в другия полуфинал ще излязат Полша и Словения. /БГНЕС