Юлия Навалная сред най-влиятелните личности на списание „Тайм“ за 2024г.

Юлия Навалная, съпруга на покойния опозиционер на Кремъл Алексей Навални, е включена сред 100-те най-влиятелни личности на списание Time за 2024 г. Това признание идва след трагичната смърт на съпруга ѝ в руска наказателна колония на 16 февруари, където той излежаваше присъда при тежки условия.


Излизането на Навалная на световната сцена беше белязано от прочувствен момент на Мюнхенската конференция по сигурността, където тя се обърна към аудиторията само няколко часа след като научи за смъртта на съпруга си. В проява на смелост и сила тя осъди лъжите и жестокостта на руското правителство, като обеща да продължи борбата на Алексей за справедливост и демокрация.

„За доброто на хората по света, Юлия Навалная вече е поела своята собствена лидерска роля на световната сцена. Навалная обеща да продължи борбата на съпруга си за справедливост и върховенство на закона, давайки нова надежда на онези, които работят срещу корупцията и за свободна, демократична Русия“, пише Камала Харис, демократ и вицепрезидент на Съединените щати.

„Тя демонстрира изключителна самоотверженост и сила. От онзи ден в Мюнхен Навалная се превърна не само в символ на демократичните ценности, но и в смел борец за тях. Съединените щати са с нея и с всички, които се борят за свобода и демокрация“, добави Харис.

Като отличи Юлия Навална сред най-влиятелните хора на 2024 г., списание „Тайм“ похвали не само нейната лична сила, но и колективната устойчивост на борещите се за демокрация по света. /БГНЕС