Ивайло Петев: Ние сме виновниците за тази загуба

Ние сме виновниците за тази загуба. Това заяви старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев след поражението на шампионите от Черно море с 0:1 като гост в мач от шестия кръг на Първа лига. Разградчани инкасираха втората си загуба от началото на кампанията в родния шампионат след тази от новака Крумовград с 1:3.

Ивайло Петев.

„Трудностите си ги направихме ние. Ние сме виновниците за тази загуба. Получихме гол, който изобщо не искам да коментирам. Може и да е имало играчи, които са мислили за следващия мач, което е грешка. Всички трябва да защитават името на Лудогорец“, започна Петев, който говори само пред варненската телевизия след края на срещата на „Тича“.

Сбъркахме малко повече, отколкото трябва. Черно море бяха събрани, използваха наши грешки, вкараха ни от една такава. Създадохме някои ситуации през първата част. Контролирахме до голяма степен двубоя. След като тръгнахме да правим грешка след грешка, това повлия на играта на нашия отбор“, продължи той и добави по адрес на слуховете за евентуален трансфер на десния бек на Левски Жереми Петрис: „Не, лъжа“.

Той коментира и червените картони на Игор Пластун и Матиас Тисера в края на мача, когато се стигна до напрежение между резервната скамейка на Лудогорец и фенове на „моряците“: „Бих искал нервите да бъдат в самата среща, а не по друг начин. Не знам дали е имало червен картон за Пластун, относно Тисера – това е провокация от феновете, не е хубаво за футбола“.

Пред нашите фенове изглеждаме по един начин, а навън по друг“, завърши Петев, чийто тим посреща нидерландския колос Аякс в първи сблъсък от плейофа за влизане в групите на Лига Европа в четвъртък, 24 август, от 21:00 часа българско време. /БГНЕС