Иван Демерджиев: Свърши времето на беззаконие

Специализирана полицейска акция се провежда в Казанлък и Гурково. На място пристигна и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Това няма да продължава. Нека тези лица да очакват полиция, но да не очакват тази полиция, която са поставили на колене и смятат, че им служи, а полиция, която ще ги постави там където заслужават. Причината за тази операция и поредица други операции, които ще бъдат проведени е точно такава, заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той посочи, че с посещението си в Гурково изпраща послание към криминалния контингент, не само в Гурково, но и към останалите на територията на страната: "Свърши времето на беззаконие за тях. Изборите приключиха и сега цялото ни внимание е ангажирано с тях и с техните действия", категоричен е той.

Демерджиев подчерта, че целта на тази акция е превенция. "Оттук нататък ще следват много акции по отношение на криминални групи тук в района и те ще продължат, докато тези групи приключат с незаконната си дейност", обясни той.

"Следващите акции тук ще бъдат тематични и ще има конкретни резултати", отбеляза силовият министър.

Демерджиев каза, че това, което се случва в населеното място е симптоматично за много места в България, то не се случва от днес, а от последните години. "Това, което ние искаме да направим е да сложим край на това. Акцията е свързана с множество престъпления", подчерта той.

В хода на специализираната полицейска операция към момента има проверени 80 МПС, проверени са 136 лица, съставени са 3 електронни фиша, 3 акта за установени административни нарушения, връчени са 90 електронни фиша и е образувано 1 досъдебно производство. Извършени са множество проверки на търговски обекти, къщи за гости и други. Към момента няма задържани лица. /БГНЕС