Камион се блъсна в бариерите близо до Белия дом, шофьорът е задържан

В понеделник вечерта властите във Вашингтон са задържали шофьора на камион, който се е блъснал в бариерите за сигурност на площад "Лафайет" в близост до Белия дом, съобщи говорител на американското разузнаване.

Полицията на окръг Колумбия е преценила, че камионът е безопасен, като обвинения ще бъдат повдигнати от парковата полиция на САЩ с подкрепата на американските правителствени служби при разследването, съобщават американските медии.

"Няма пострадали служители на Белия дом, а причината за катастрофата остава в процес на разследване", заяви Антъни Гулиелми, ръководител на комуникациите на Сикрет сървис на САЩ, в Twitter. "Възможно е шофьорът умишлено да се е ударил в бариерите за сигурност", каза Гулиелми във втория туит, в който обяви, че камионът се счита за безопасен.

Някои пътища и пешеходни алеи около парка са затворени, съобщиха от Сикрет сървис.

Близкият хотел "Хей Адамс" е бил евакуиран по искане на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", като се позова на служител на хотела.

Телевизия WUSA показа на живо видео, на което се вижда как камионът U-Haul е спрял до редица стоманени заграждения, а към превозното средство се приближават униформени служители на реда и куче. Робот с дистанционно управление отваря задната врата на камиона, като открива кукла, но не и друг очевиден товар.

След ударът шофьорът се ударил в бариерите за втори път, съобщава WUSA, позовавайки се на информация на свидетел.

Кратък видеоклип, публикуван в социалните медии, показва как U-Haul се удря в бариерите от малко разстояние, което според публикуващия го човек е вторият път. / БГНЕС