Карадайъ: Третият мандат трябва да ангажира отговорността на всички ни

Изминалата година беше безпрецедентна в много отношения- върна кошмара на войната в Европа, постави въпросите за новия дневен ред. Наред с кризите, растящите инфлация и бедност в страната донесе поредните неуспешни избори.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация по случай първото заседание на НС за 2023 г., предаде репортер на БГНЕС.

„Политическите партии в 48-то Народно събрание бяхме поставени пред голямо изпитание още с избора на председател на Народното събрание, провали се и първият мандат за съставяне на правителство, предстоящитя втори мандат не дава по-големи шансове като се има предвид еднаквия модел на първите две политически сили. Това, което трябва да ангажира отговорността на всички ни е третият мандат, без значение какви биха били последиците за рейтинги и изборни резултати“, каза лидерът на ДПС.

Карадайъ подчерта, че няма да има оправдание за никого ако се провалят в опита за съставяне на кабинет. По думите му политиците трябва да покажат нов модел на управление и модел за решаване на проблемите на хората. "Призоваваме всички сили в НС да сформираме редовен кабинет, който да изпълни програма с ясни задачи за цялото общество. Призоваваме всички партии да загърбят политическия егоизъм и да седнат на масата на преговорите, за да разпишем приоритетите за страната, които ще я изведат от кризите", подчерта той. /БГНЕС