Кейн: Никога не съм преследвал индивидуални награди за сметка на отборни

Хари Кейн се надява на холивудски завършек в дебютния си сезон с екипа на Байерн Мюнхен, гонейки успехи както на клубно, така и на национално ниво, за да сложи край на дългогодишната си суша без трофей в кариерата. Капитанът на Англия напусна Тотнъм, за да премине в баварския колос миналия месец и ще се опита да помогне на Байерн да завоюва 12-а поредна шампионска титла на страната. Това би бил първият му трофей в професионалната кариера и предвид факта, че финалът на Шампионска лига е на "Уембли", а Евро 2024 е в Германия, Кейн може да вдигне трофеи както на родна земя, така и на новото място, на което играе.

"Казаха ми за финала в Шампионска лига на "Уембли". Знам, че Европейското е в Германия следващото лято, така че има някой, който пише сценарий за филм, ще дам всичко от себе си, за да може това да се осъществи! Трудно е, разбира се. Има толкова много време дотогава, така че гледам да не го мисля, но ако в действителност се случи, ще бъде невероятно. Като професионален футболист, няма да отрека, че част от мен страда, когато наблюдава моите съотборници в националния отбор в Шампионската лига, а аз ги наблюдавам по телевизиора от вкъщи. Разбира се, че искам да се представят на ниво, но част от мен иска да опита от тези преживявания", каза той.

30-годишният Кейн вече държи рекордите за реализатор номер 1 в историята на Англия и Тотнъм, но напусна Висшата лига на 47 гола от този на Алан Шиърър за най-много голове в Премиършип - 260. Докато мнозина смятаха, че това върхово постижение е най-важно за нападателя, трансферът му в Байерн за срок от четири години сериозно намалява шансовете му да подобри този рекорд. Самият Кейн настоява, че спечелването на трофеи винаги ще бъде по-важно за него от индивидуалните отличия. "Мисля, че доста се изговори за този рекорд и факта, че бях близо до подобряването му, но никога не съм преследвал индивидуални награди за сметка на отборни трофеи. Казвал съм преди по време на интервюта - в крайна сметка, всичко опира до това колко добър мога да съм и усещах, че трябваше да играя в Шампионската лига и да се боря за трофеи всеки сезон. Байерн Мюнхен определено ми дава това. Счупването на рекорда, разбира се, би било невероятно постижение един ден. Но не играя футбол заради това и трансферът ми го доказва".

"Дали ще ги спечеля или не, решението да премина в Байерн се дължеше на това да попадам в тези ситуации. С Байерн понякога се очаква да печели непрекъснато, защото е ставал шампион в последните 11 години. За краткия ми период тук продължава да има много голямо напрежение за спечелване на тези трофеи. Не сме печелили купата от няколко години, както и Шампионската лига, така че определено има много за печелене, напрежението е голямо. Времето ще покаже, но в момента се наслаждавам на усещането", завърши Кейн. /БГНЕС