Хамилтън може да направи шокиращ трансфер във Ферари

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън може да направи шокиращ трансфер от Мерцедес във Ферари, съобщава Би Би Си. Според информацията британецът планира да кара за Мерцедес и през тази година, след което да премине в италианския тим, а сделката може да бъде обявена официално още днес.


Желанието на Ферари е Хамилтън да бъде партньор на Шарл Льоклер през 2025 година. Миналото лято 39-годишният Хамилтън подписа нов контракт с Мерцедес за 2024 и 2025, но по всичко изглежда, че ще изпълни само първата година от договора си. За момента Мерцедес си Ферари отказва коментар на информацията. Босът на Мерцедес е свикал отборна среща за 16:00 часа българско време днес, на която се очаква да обяви новината.

За евентуално преминаване на Хамилтън във Ферари се говори от много години, но досега то не се е материализирало. Ферари не успява да се конкурира на водещите отбори в последното десетилетие, но остава най-популярният и най-успешен отбор в историята на Формула 1. Италианският тим е рекордьор по спечелени световни титли както при пилотите (16), така и при конструкторите (15). /БГНЕС

Категории: