Хамстерът г-н Гокс търгува с криптовалути и печели

Подобно на много хора, г -н Гокс се занимава с криптовалута, надявайки се да се обогати. Той е забележителен по две причини: първо, печели пари, като през цялата си кариера досега бележи увеличение с около 20% - побеждавайки много професионални дилъри.

Второ, г -н Гокс е хамстер, съобщава Би Би Си.

Делово мислещият гризач има „търговски офис“, прикрепен към обикновената си клетка. Всеки ден, когато влезе в „офиса“, потокът на живо започва в Twitch и акаунтът му в Tуитър дава възможност на последователите да знаят: Г-н Гокс е започнал търговска сесия.

Като работи в „колелото за намерение“, той избира с коя криптовалута би искал да търгува, докато колелото се върти през различните опции. Етажът на офиса му има два тунела наблизо: един за покупка, един за продажба.

Всеки път, когато тича през тунел, електрониката, свързана с офиса му, завършва сделка според желанията на г-н Гокс.

Умовете зад косматия финансист са двама мъже на 30 години от Германия, които искат да останат анонимни.

„Чувствахме, че в наши дни всичко става все по-скъпо и спестяването за строителство е изключително трудно постижимо при високи наеми за плащане“, казаха те.

„Изглежда, че повечето хора от нашето поколение не виждат друг шанс освен да хвърлят голяма част от спестяванията си на крипто пазара, без да имат представа какво се случва там. Ние се шегувахме дали моят хамстер ще може да взема по-умни инвестиционни решения, отколкото ние, хората."

Името на г -н Гокс (Goxx) само по себе си е знак за потенциалните бедствия на крипто пазара. Компанията, наречена Mt Gox, някога е била най-голямата крипто борса на планетата - докато не беше компрометирана и стотици хиляди биткойни откраднати, поради което компанията обяви несъстоятелност.

Първият месец бил тежък. Г-н Гокс стартира на 12 юни с капитал от 326 евро, като направил поръчка за Stellar (XLM). Един месец и 95 поръчки по-късно Goxx Capital се понижи със 7,3%. Но към 27 септември кариерата на безстрашния търговец е нараснала с 19,41%.

Това побеждава не само възвръщаемостта на основните фондови пазари като FTSE 100 или Dow Jones, но и представянето на инвестиращата компания на Уорън Бъфет, Berkshire Hathaway, според изчисленията на крипто новинарския сайт Protos .

И дори на самия пазар на криптовалути, г-н Гокс понякога излиза малко по-напред от биткойна, най-голямата от валутите. /БГНЕС