Холанд изравни рекорд на 92 години при победата над Фулъм

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд продължи да чупи рекорди в дебютния си сезон при "гражданите". В неделя норвежкият национал се разписа от дузпа за победата над Фулъм с 2:1 в Лондон, която позволи на тима на Пеп Гуардиола да измести Арсенал от първото място в класирането на Висшата лига.

За Холанд това бе 50-ти гол за Сити във всички турнири през сезона. По този начин той се превърна в първия футболист на английски клуб, който вкарва 50 попадения в рамките на един сезон, от Том "Понго" Уоринг, който го прави за Астън Вила през сезон 1930/31. "Преди Уинстън Чърчил да е премиер? Уау, това ми звучи преди доста време", възкликна Гуардиола, когато журналистите му казаха за постижението на Холанд, който имаше нужда само от 44 мача, за да достигне кота 50. "Поздравявам Ерлинг. Най-важните голове, които ще ни помогнат да постигнем това, което искаме, тепърва предстоят. Бях впечатлен колко категорично вкара дузпата той", допълни испанският специалист.

Холанд има 34 гола във Висшата лига (изравнен рекорд), 12 в Шампионската лига, три във ФА Къп и един в Карабао Къп. До края на сезона Манчестър Сити ще има още девет или десет мача, което означава, че Холанд ще има шансове да запише още по-впечатляваща статистика в първия си сезон на "Етихад". /БГНЕС