Ким Чен Ун нареди да се увеличи производството на ракети

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира военни заводи, включително завод за тактически ракети, на 11 и 12 август. Той е наредил да се увеличи производството на ракети, за да се осигури "смазваща военна мощ" и готовност за война, съобщава Ройтерс, като се позовава на Централната телеграфна агенция на страната.


Ким Чен Ун определи като важна "целта си за драстично увеличаване на капацитета за производство на ракети, за да се посрещнат нуждите на разширените и укрепени модерни военни части".

"Нивото на качество на подготовката за война зависи от развитието на военната промишленост, а заводът носи голяма отговорност за ускоряване на подготовката на нашата армия за война", каза той.

Севернокорейският лидер се повози на нова многофункционална бойна бронирана машина и също така похвали "напредъка в модернизирането на производствените линии за голямокалибрени многоцелеви ракетни установки". Той заяви, че е налице "изключителна необходимост" от "експоненциално увеличаване" на тяхното производство.

"Нашата армия трябва напълно да гарантира превъзходна военна мощ и твърда готовност за водене на всякаква война по всяко време, така че врагът да не смее да използва сила и да бъде унищожен, ако го направи", заяви лидерът на Северна Корея.

Севернокорейското външно министерство обвини САЩ и Южна Корея, че са довели напрежението до ръба на ядрена война. Миналата седмица севернокорейският лидер заяви, че Корейската народна армия ще увеличи обучението си "по настъпателен начин". Той също така подчерта значението на "силната армия" и призова за "по-мощни ударни средства, които да изпълнят задачата за възпиране на войната". /БГНЕС