Кирил Петков пожела надежда през 2023 г.

„Честита Нова година! Пожелавам на всички да бъдем здрави и да запазим надеждата в себе си!“ Това пожела на българите през 2023 г. лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Всеки в края на годината има нужда да остане сам със себе си и да си даде равносметка на изминалата година. Кои грешки е направил? Кои успехи е постигнал? Кои хора са му помогнали по пътя? На кои хора той е помогнал? И да помисли добре за плановете си през следващата година“, заявява във видеоклип Петков, в който кара сърф.

Той оценява 2022 като година на предизвикателствата.

„Не беше лесна година: войната, която се случи недалеч от България, инфлацията, привнесена отвън също, но се случиха и много хубави неща и не трябва да ги забравяме и пропускаме“, посочи Петков. Сред тях той изброи намирането на малкия Сашко в Перник, участието на хиляди доброволци в карловско за преодоляване на последиците от наводненията.

„Нещо, което не беше толкова забележимо, но беше много позитивно – страхът започна да отстъпва. Манипулатори, които използваха страха, започнаха да усещат, че това не е инструмент, с който могат да управляват българските граждани“, заяви Петков. Сред страховете той посочи спирането на газа от Русия, че ще понесем жертви от войната в Украйна, ако сме част от демократична Европа и др.

„Това не се случи. Страхът започна да отстъпва. Когато той започва да отстъпва, манипулациите спират. А когато манипулациите спират, надеждата идва. Поглеждам към следващата година с много надежда и се надявам, че и вие ще я запазите, защото България може да бъде едно позитивно място, в което всички ние да се гордеем, че сме българи“, пожела Петков. /БГНЕС