Кливланд навакса 18 точки изоставане и елиминира Орландо за 1/2-финал с Бостън

Кливланд Кавалиърс се класира за полуфиналите в Източната конференция, след като надви Орландо Меджик със 106:94 у дома в мач номер 7 от серията в първи кръг на плейофите. "Кавалерите" изоставаха с 18 точки през първото полувреме, но силна трета четвърт, спечелена с 33:15, ги вдъхнови за обрат срещу "магьосниците". Това е и най-голямото завръщане в решителен седми мач в плейофите откакто НБА следи мачовете действие по действие от сезон 1997/98-а насам.

Над всички за тима от Охайо бе Донован Мичъл. Гардът завърши с 39 точки, като добави 9 борби, 5 асистенции и направи само два пропуска от 17 опита от наказателната линия. 15 пункта от пейката добави Карис Лавърт, а 13 и 12 съответно вкараха Макс Стръс и Дариъс Гарланд. С дабъл-дабъл за успеха се отчете Евън Мобли - 11 точки и 16 борби.

За Меджик силен мач изигра Паоло Банкеро - 38 точки и 16 борби, но неговите усилия не се ознаменуваха с успех. Той не получи достатъчно помощ от съотборниците си - само още двама баскетболисти на Орландо минаха границата от 10 пункта - Уендъл Картър-младши (13) и Джейлън Съгс (10). Франц Вагнер имаше много лоша вечер, приключвайки с едва 1/15, при 6 точки, 6 борби и 6 асистенции.

Така Кливланд е в 1/2-финалите на Изток, където го чака водача в схемата Бостън Селтикс, който отстрани убедително Маями Хийт в пет срещи. Мач номер 1 от серията е в залата на "келтите" във вторник вечер. /БГНЕС