Клоп: Беше важно да реагираме по този начин след отменения гол

Юрген Клоп очаквано остана доволен от победата на неговия Ливърпул над Уулвърхемптън с 2:0 у дома в отложен мач от седмия кръг на английската Висша лига. Мърсисайдци се завърнаха на пътя на успехите в първенството след нулевото равенство с Кристъл Палас, взимайки ценни три точки в битката за топ 4. Точни за победата бяха Върджил ван Дайк и Мохамед Салах.

Юрген Клоп (л).

Момчетата наистина го искаха, отбелязаха два прекрасни гола и 2:0 очевидно е топ резултат“, започна германският специалист, който не остана впечатлен от решението на главния съдия Пол Тиърни и ВАР арбитъра Стюарт Атуел да не зачетат гола на Дарвин Нунес. Той все пак бе щастлив от реакцията на неговия тим, който реализира две попадения в рамките на четири минути.

Видях повторенията и не смятам, че това беше нарушение. Когато гледаш ситуации на забавен каданс, всичко изглеждаш като фаул. Но беше важно да реагираме по този начин след отменения гол, това е важна информация за нас тази вечер и трябва да продължим по същия начин. След няколко дни ни предстои нов сблъсък, но тази вечер премина точно по начина, по който искахме и се нуждаехме – фантастична атмосфера, супер резултат и момчетата завършиха срещата без големи трудности, така че всичко е наред. Много добри индивидуални представяния днес, което е много полезно“, каза още Клоп.

За Ливърпул предстои домакинство на намиращия се в топ форма тим на Манчестър Юнайтед. Голямото дерби на 26-ия кръг е в неделя, 5 март, от 18:30 часа българско време. /БГНЕС