Клоп: Поласкан съм от интереса на Байерн, но оставам в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп намекна, че ще остане наставник на тима за още пет години след триумфа в Шампионската лига в интервю за немския вестник Bild. Бившият старши треньор на Борусия Дортмунд не отхвърли възможността да се завърне в бъдеще в Бундеслигата, въпреки че Франц Бекенбауер го призова да се присъедини към Байерн Мюнхен.

Клоп е верен на Ливърпул и вероятно ще преподпише с "червените" нов договор.

Легендата на баварския клуб и Германия заяви пред Bild в понеделник, че не иска нищо друго, освен Клоп да се озове в Байерн. Запитан относно коментарите на Кайзера, 51-годишният специалист сподели, че вероятността да остане начело на Ливърпул в следващите пет или повече години е голяма. „И Байерн, и Борусия Дортмунд разполагат с отлични треньори в момента. Не знам каква ще бъде ситуацията в следващите пет или повече години. Може би, тогава ще има други специалисти, които ще бъдат варианти за следващи наставници“, започна Клоп. Въпреки това, той не отхвърли възможността да се присъедини към Байерн в бъдеще и заяви, че е поласкан от коментарите на Бекенбауер по негов адрес. „Разбира се, че се чувствам поласкан, когато Франц каже нещо подобно за мен. Звучи много по-добре, отколкото ако каже нещо негативно. Харесвам Франц и той харесва мен. Но аз имам дългосрочен договор с Ливърпул“, подчерта германецът.

Настоящият контракт на Клоп изтича през 2021, като според информациите, мърсисайдци ще се опитат в скоро време да възнаградят специалиста с удължаване на договора. Треньорът на „червените“ добави още за Bild, че триумфът в Шампионската лига в събота не е „началото на ера на световна доминация“ и че Ливърпул трябва да работи още, за да продължи да бъде конкурентен на водещите клубове в Европа. Клоп каза още, че не се страхува от това, че може да загуби звездите си през лятото. „Играчите знаят отлично за какъв невероятен клуб играят, така че не съм притеснен“, завърши той. /БГНЕС